1. Period Which Includes All Literature Produced Before The Spanish Colonization Like Cha…

1. Period Which Includes All Literature Produced Before The Spanish Colonization Like Cha…

1. Period which includes all literature produced before the Spanish colonization like
chants, proverbs, songs, and folk narratives.
A. American
B. Contemporary
C. Japanese
D.Pre-colonial
2. It is considered as the first Filipino modern short story in English
A. Breaking the Silence
B. Dead Stars
C.Man of Earth
D. May Day Eve
3. How was precolonial literature passed down from generation to generation?
A. by printing
B. by reading
C. by writing
D. by word of mouth
4. It is a native drama that depicted the war between Christians and Muslims.
A. Fliptop
B. moro-moro
C. talumpati
D. Sarzuela
5. The poet who was a master of komedya
A. Fernando Bagongbanta
B. Gaspar Aquino de Belen
C. Jose Dela Cruz
D. Pedro Paterno
6. He is the master of traditional poetry and author of Florante at Laura.
A. Francisco Baltazar
B. Jose Rizal
C.Gaspar Aquino de Belen
D. Pedro Paterno
7. It was during this period when literary works were censored yet contributed to the
maturity of Tagalog short story
A. American period
B. Japanese period
C .Pre-colonial period
D. Spanish period
8. It is a literary technique that features the unique regional traditions of people and
emphasizes the ordinary events in their lives.
A. humor
B. hyperbole
C. local color
D. sarcasm
9. Who is the Ilocano fictionist who wrote “How My Brother Leon Brought Home a Wite”?
A. Amador Daguio
B. Francisco Sionel Jose
C.Carlos Bulosan
D. Manuel Arguilla
10. What poetry is written and read on a mobile phone?
A. Epic
B. hypertext
C. spoken poetry
D. textula
11. What title has been given to Frank Rivera for popularizing textula?
A. Father of modern poetry
B. Makata sa cellphone
C.Makatang high-tech
D. Prince of spoken poetry
12. The stanza from Rivera’s textula has a regular rhythm. What makes its rhythm
regular?
A. Each line consists of the same number of syllables
B. it is composed of three stanzas
C. the poem is lyrical
D. all lines rhyme
13. What Filipino traits do this stanza suggests?
Sa ating puso’y may awit ng pag-asa
Kahit titik nito’y hindi makabisa
Ang katotohana’y lalaging totoo
Basta maniwalang mayroong milagro.
A. hopeful and courageous
B. smart and active
C. industrious and cunning
D. wise and resourceful
14. The following literary devices are inherent in a short story, which is NOT?
A. Characters
B. theme
C. setting
D. stage direction
15. This literary work is usually told in actions and dialogues.
A. drama
B. essay
C. poetry
D. short story
16. “The World is an Apple” is a one-act play that is written by
A. Alberto S. Florentino
B. Carlos P. Romulo
C. Bienvenido Lumbera
D. Amador Daguio
17. It refers to narratives of real events told in a literary style
A. creative nonfiction
B. drama
C. fiction
D. popular fiction
18. Which genre of fiction is known for its brevity?
A. Doodle fiction
B. flash fiction
C. graphic novel
D. meta fiction
19. Suppose a short story has elements of magic and reality, what genre would it be
classified?
A. Flash fiction
B. magic realism
C. meta fiction
D. slip stream
20. Which literary forms or genres use pictures or images to tell their story?
A. Doodle fiction
B. flash fiction
C. graphic novel
D. magic realism​

See also  Summary Of The Story Of A Letter By Carlos Bulosan ​

Answer:

  1. c
  2. b
  3. d
  4. a
  5. c
  6. d
  7. a
  8. b
  9. d
  10. a
  11. c
  12. b
  13. a
  14. d
  15. c
  16. d
  17. d
  18. b
  19. a
  20. c

Explanation:

yan po answer kopo●︿●

1. Period Which Includes All Literature Produced Before The Spanish Colonization Like Cha…

tagalog words action english

Action words tagalog. Tagalog filipino begin. Tagalog filipino basic pronouns vocabulary personal nouns exercises

Basic Vocabulary Words In Tagalog Pdf - Photos

Tagalog filipino basic pronouns vocabulary personal nouns exercises. 13 tagalog ideas. Action words tagalog

TAGALOG 101 | abakafoundation.org

tagalog

Pixel help option: 02/27/18. Tagalog action. Action words tagalog

Basic Filipino (Tagalog): Nouns and Personal Pronouns with Exercises

tagalog filipino basic pronouns vocabulary personal nouns exercises

Tagalog filipino basic pronouns vocabulary personal nouns exercises. Action words. Tagalog words filipino english language action lessons learning learn vocabulary dictionaries culture quotes study lesson

Learning tagalog action song - YouTube

tagalog action

English tagalog bisaya useful everyday words. Daily activity tagalog english. Meaning of simp in tagalog

Greetings and introductions in Tagalog

tagalog vocabulary culture alphabet barong

13 tagalog ideas. Action words. Tagalog words that start with a

26 Best Action words in Tagalog images in 2019 | Action words, Tagalog

tagalog words action filipino languages philippines discussion care quotes

Action words. 50 best ideas for coloring. Tagalog words that start with a

13 Tagalog ideas | tagalog, tagalog words, filipino words

tagalog spelling vocabulary adjectives nouns igbo ay

Tagalog tense verbs. Tagalog action. Learn tagalog 2018: action words ( verbs ) in future tense

26 Best Action words in Tagalog images in 2019 | Action words, Tagalog

tagalog words filipino english language action lessons learning learn vocabulary dictionaries culture quotes study lesson

Action words. Tagalog spelling vocabulary adjectives nouns igbo ay. Tagalog linking verbs vs. action verbs