Part III. Problem Solving (4 Points Per Item) Solve The Following Proble…

Part III. Problem Solving (4 points per item) Solve the following problems. Refer to the rubrics for scoring) 1. The Freshman Convention was held at the activity center with 12 567 seats. If 120 seats were not occupied. How many seats were occupied? 2. The price of a dress originally costs P 980.00. If the price marked down by 35%, how much was the new price? 3. How many pieces of ribbon can you cut from 10 meters, if each piece is 4 cm longe 4. Peter bought 3/4 kg of corn bits. He repacked this into 1/8 kg, each. How many packs of corn bits was he able to make? 5. Mary’s father harvested 2 150 mangoes on Monday and 2 350 on Tuesday. He divided the mangoes among his 10 children. How many mangoes did each child get?​

Answer:

1. 12,447 seats were occupied

2. The new price of the dress is P 637

3. You can cut 250 ribbons

4. He can make 6 packs of corn bits

5. Each child got 450 mangoes

Step-by-step explanation:

1.)  12, 567 – 120 = 12,447

2.)  980 x 35% = 343       980 – 343 = 637

3.)  Step 1: Convert

     1m = 100cm

     10 x 100 = 1000cm

     Step 2: Divide

     1000cm / 4cm = 250

4.)  3/4 / 1/8

  = 3/4 x 8

  = 6

5.) 2,150 + 2,350 = 4,500

     4,500 / 10 = 450

hope this helps

See also  Alin Sa Mga Sumusunod Ang Nagpapakita Ng Tamang Pag Unawa Sa Food Label N...